İLLEGAL YOLLA PROGRAM İNDİRMEK BAŞKASININ EMEĞİNİ ÇALMAKTIR *** KUR’ÂN’I DOĞRU ANLAMAK İÇİN HANGİ MEALİ VE TEFSİRİ OKUMALI?
Pazartesi, 01 Eylül 2014 00:00

İLLEGAL YOLLA PROGRAM İNDİRMEK BAŞKASININ EMEĞİNİ ÇALMAKTIR

Sayın hocam size İnternetten illegal yollarla film, müzik, kitap ve benzeri doküman, bilgisayar programları indirmek ve bunları paylaşmak ile ilgili görüşlerinizi sormak istiyorum. Zira bazen paylaşılan şeyin kaynağı bile bulunamıyor. Eğer bu konuda bizleri aydınlatırsanız seviniriz.... teşekkür ederim, saygılarımla......

Cevap: İnternetten İllegal yollarla bilgisayar programları indirmek, program yapıcısının emeğini, alın terini çalmaktır. Zaten adı üstünde illegal yani yasal olmayan yol. Yasal olmayan yollarla menfaat sağlamak, haram yemektir. Eğer program yapıcısı, yaptığı programın bedava indirilmesini serbest bırakmış ise o tür programlar indirilebilir. Ama satmak için internete koymuş ve ücretsiz indirilmesini yasaklamışsa o tür programları ücretsiz indirmek hırsızlıktır. Tabii bu, gizli, ustalıklı hırsızlıktır. Özü sözü doğru bir Müslüman’ın bu tür hırsızlıklardan uzak durması gerektiği kanaatindeyim. Büyükler buyurmuşlar:

Sen usandırma êli, êlde usandırmaz seni

Hîlekârlık eyleme kimse dolandırmaz seni

Müstakim ol Hz. Allah utandırmaz seni

Hep geçer, âlemde hiçbir halete yoktur sükûn

Zevke bak değmez teessüf etmeğe dünyây-i dûn

İstikamet (doğruluk) şerr-i a’dâdan (düşmanların şerrinden) seni eyler masun (korur)

Hak eder ashâb-ı sıdkın (doğruların) hasmını elbet zebûn

Müstakim ol Hazret-i Allah utandırmaz seni!

Selâm ve sevgilerle.

 



 

 

KUR’ÂN’I DOĞRU ANLAMAK İÇİN HANGİ MEALİ VE TEFSİRİ OKUMALI?

Slm aleykum hocam; Kur’ân-ı Kerîm okuyorum fakat hiç ne okuduğumu bilmiyorum, sadece Arapça okuyorum . Türkiye’den hangi kitabı almalıyım ki Kur’ân’ı tam anlamıyla öğrenebilelim ve insanlara Kur’ân’ı anlatalım? Yurtdışındayım ve Müslüman olmuş bir komşum benden bilgi istiyor, nasıl yardımcı olabilirim? Ben Kur’ân’ın mealini bilmiyorum.

Cevap: Kur'ân-ı Kerim ve Yüce Meali adlı Kur'ân çevirimiz vardır. Onu alın, birçok İlahiyatçının ortak kanaatine göre en doğru Kur'ân çevirisi bizim tarafımızdan yapılmış olan bu mealdir. Alın, okuyun. Manayı anlarsınız. Ayrıca Kur'ân-ı Kerim'in daha geniş biçimde açıklaması için 3 ciltlik Kur'ân-ı Kerim Tefsirimizi alın. Bunları dikkatle okursanız İslâm ve Kur’ân hakkında bilmeniz gereken şeyleri öğrenirsiniz. Ayrıca Yeni İslâm İlmihali adlı eserimizi okursanız, dinin inanç ve ibadetleri, helal ve haramları hakkında bilgilenmiş olursunuz. Bu eserleri Yeni Ufuklar Neşriyattan temin edebilirsin. Adresi: Nuhkuyusu cad. No. 267 Bağlarbaşı, Üsküdar, İstanbul. Tlf. 0216 492 66 12 veya cep: 0532 213 11 43