HİRA İSMİ HK. *** DİNİ BİLGİYİ ARTIRMA VE TASAVVUFA YÖNELİM
Perşembe, 28 Ağustos 2014 00:00

HİRA İSMİ HK.

Selamun aleykum size bir sorum var hocam, Hira ismi. Peygamber efendimize Hira dağında âyet gelmiştir. Çocuk ismi olarak koyabilir miyiz? .. Bir de hocam Kur’ân’da geçen isimleri nereden temin edebiliriz? Allah razı olsun sizden hocam...

Cevap: Hira, Peygamberimizin zaman zaman mağarasında uzlete çekildiği dağın adıdır. Siz çocuğunuza bu dağın adını vermek istiyorsanız verebilirsiniz. İsterseniz çocuğa taş, toprak, ağaç, hatab (odun) ismini de verebilirsiniz. Çünkü hatab (odun) da Kur’ân’da geçer. Ama mantıklı olur mu? Onu bilmem.

Kur'ân'da geçen isimleri Kur'ân'da bulursunuz. Bir meal alın, okuyun. Orada geçen isimleri işaretleyin. İşte bu kadar basit. Ben isim çetelesi tutmuyorum.


 

DİNİ BİLGİYİ ARTIRMA VE TASAVVUFA YÖNELİM

Çok saygıdeğer, sevgili hocam; sizi yeniden bir sorumla rahatsız edeceğim. Ben din bilgimi arttırıp geliştirmek hatta muvaffak olabilirsem tasavvufa yönelmek niyeti içerisindeyim. Ancak kaynak olarak nereden başlamam gerekir, pek bilemiyorum. Öncelikli olarak dili kolay anlaşılabilen kaynaklar edinmemin işin esasını ilk etapta kavrayabilmem için gerekli ve faydalı olacağını düşünüyorum. Bu konuda bana değerli vaktinizden ayırıp tavsiyelerde bulunabilirseniz beni çok sevindirmiş olursunuz. Şimdiden çok teşekkür ederim. Allah hayırlarınızı kabul etsin inşallah. Hürmetlerimi sunarım...

Cevap: Tasavvuf güzeldir ama kimi ümmi şeyhler elinde tasavvufa birçok hurafe ve yanlış girmiştir. Tasavvufun öz esaslarını öğrenmek istiyorsanız "İslâm Tasavvufu" adlı eserimi dikkatle okumalısınız. 0216 492 66 12 numarayı kullanan Yeni Ufuklar Neşriyat’tan temin edebilirsiniz. Ayrıca 3 ciltlik Kur'ân-ı Kerim Tefsirimizi de okumanız size çok yarar sağlar. Başarı dileklerimle.

Önemli bir duyurumuz:

Birçok okurumuz kitaplarımın nasıl temin edileceğini soruyorlar. Onlara kolaylık için web sitemizde bir bölüm oluşturuldu. Merak edenler veya kitaplarıma ulaşmak isteyenler, "Yeni Ufuklar Neşriyat" Telefon: 0216 492 66 12 den sipariş verebilecekleri gibi daha kolay bir yolla da yayınlarımızı temin edebilirler. Şöyle:

www. suleyman-ates.com

adlı web sitemize girip "Online alışveriş" kısmını tıklayarak istedikleri kitabı, 2, 3 lira gibi sembolik bir ücretle indirebilirler. Allah herkese gönül huzuru ve nuru versin.