CÜNÜP OLANIN ELİNİN DEĞDİĞİ YER PİS OLMAZ *** KORSAN OLARAK İNDİRİLEN PROGRAMDAN YARARLANMAK..
Pazartesi, 25 Ağustos 2014 00:00

CÜNÜP OLANIN ELİNİN DEĞDİĞİ YER PİS OLMAZ

Hocam Merhaba, size cünüplük ile ilgili bir sorum olacak;

Uykuda ihtilam olduktan sonra yattığım yatak ve giydiklerim bana pis geliyor. Hemen gusletsem de psikolojik ve manen cünüp olduğumu düşünüyor, yatağa girince kendimi kirlenmiş hissediyorum. Kıyafetlerim ve cünüplü iken bastığım ve dokunduğum yerler için de aynı şey geçerli. Dokunduğum yerleri temizlemeden bir daha dokunamıyorum.

Bu durumun açıklaması nedir, nasıl aşabilirim? Destek ve yönlendirmenizi bekliyorum. Allah razı olsun. Teşekkürler. Saygılarımla...

Cevap: Sizin devanız bende değil, bir psikiyatra görünürseniz yararlı olur. Bizim bildiğimiz, ihtilam olan kişi yıkanınca temizlenir. Ayrıca yıkanmadan da onun elini vurduğu yerler pis olmaz. Yıkanmadan yemek de yiyebilir, su da içebilir. Hatta çalışabilir, görevini yapar. Yalnız namaz kılmak için yıkanması gerekir. Kimse kendi kendine din hükmü koyamaz. Hayatı kendinize zehir etmenin anlamı yoktur. Din insanlara sıkıntı vermek, işlerini güçleştirmek için değil, yollarını kolaylaştırmak, sağlıklarını korumak için gönderilmiştir. Dinin kuralları, helal ve haramları Kur'ân'da ve onun açıklaması olan Tefsir ve fıkıh kitaplarında açıklanmıştır. Kur'ân'ın yasaklamadığı şeyi yasaklamak, işte bu günahtır. Bu takıntıları bırakın.

 


 

KORSAN OLARAK İNDİRİLEN PROGRAMDAN YARARLANMAK..

Hayırlı günler, vakti zamanında bir bilgisayar yazılımını korsan olarak indirtmiştim, almıştım. Sonra bu korsan olarak edindiğim programdan etkilenerek (ondan aklıma gelmesiyle) benzer başka bir programı yasal olarak edindim, kullandım ve kendimi geliştirdim, ancak korsan olarak edindiğim programdan etkilenerek bu yasal olana başladığım için şimdi içim tereddütte, acaba ben bu yasal olanı bu durumda kullanmaya devam etmeli miyim yoksa bırakmalı mıyım? Bu durumun dinimizdeki yeri nedir?

Cevap: Eski hatandan ötürü Allah'tan af ve mağfiret dile, şimdi geliştirdiğin programı da gönül rahatlığıyla kullan. Gönülden tevbe, hataları siler. Kul Allah'a yönelirse Allah kulunu bağışlar ve korur.

Dini dünyaya alet etmeyiz

Hayırlı günler hocam, öncelikle ilgilenip sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim, acaba bu durumda size herhangi bir borcum var mı? Varsa lütfen belirtin, hoşça kalın...

Cevap: Ben her şeyi Allah rızası için yaparım. Dini dünyaya alet eden bir insan değilim. Siz sadece dua edin, sağlık ve afiyetler dilerim. Selâmlar.