ALEVİ KÖKENLİ AİLEDEN BİR GENCİN SORULARI (1)
Pazartesi, 11 Ağustos 2014 00:00

ALEVİ KÖKENLİ AİLEDEN BİR GENCİN SORULARI (1)

Hocam Selâmlar, siz ve sizin çizginizdeki gerçek İslâm âlimleri sayesinde son bir buçuk yıldır dinimizi öğrenmeye ve namaz kılmaya başladım, elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Bu yüzden size çok şey borçluyum. Sayenizde dine döndüm, diyebilirim. Atatürkçü, demokrat - Alevi bir ailede büyüdüm ve dinimizi gerçek anlamda hiçbir zaman öğrenme fırsatını bulamadım, çünkü ülkemizde ve diğer İslâm dünyasında, Emevilerin 1000 küsur yıldır dayattıkları, uydurdukları dinin etkisiyle aslında bütün zamanları ve tüm insanlığı kapsayan bu güzel dinimizi öğrenemedik ve yanlış arayışlara yöneldik. Şu an yaşadığım ülkedeki dinin mensuplarının gizli emellerinin kurbanı da olduk. Fakat benim iç âlemimde Allah inancı ve tevhid inancı hep vardı ve bu yüzden o çevreden çok çabuk uzaklaştım.

Annem geçen yıl vefat etti ve vefat etmeden önce ilk ve son torununu 2 hafta da olsa görme imkânı oldu, yani Türkiye’ye gittik ve zaten son dönemlerini yaşıyordu, torununu gördü ve akabinde vefat etti. Bunun bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum ve Kur'ân-ı Kerim'in mealini okumaya başladım, arkasından namaz kılmayı öğrendim ve elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.  

Soru 1: Dinden çıkan biri kendi iç âleminde tevbe ederek dine tekrar dönebiliyor mu, yoksa şahit gerekiyor mu? Biliyorum bu konularda sürekli yazıyorsunuz ama emin olmak istiyorum.

Soru 2: Gördüğüm bir rüya sonrası, namaza başladım. Rüya tamamen dünyevi içerikliydi, tek başıma yüksek katlı bir binanın terasında bana yemek servisi yapılıyordu, garsonlar önümde eğiliyorlar, etrafımdaki bütün insanlar beni görünce selâm verip eğiliyorlardı ve asansörden inerken yanımdaki kişinin gözlerinin birden ışıl ışıl parladığını gördüm ve beni aşağıya indirdi ve o kişi o kadar parlak ve güzeldi ki tam aşağıya indik ve uyandım. Bu bir bilinçaltı rüyası mı sizce?  

Soru 3: Annem ilk vefat ettiği zamanda gördüğüm bir rüyada "elbet bir gün adlı bir şarkıyı söylüyordu" ve bu şarkıyla uyandım ve melodisini hatırladığım için hemen hangi şarkı olduğunu anladım. Zeki Moren’in "Elbet bir gün buluşacağız" adlı eseriydi. Annemi belli aralıklarla sürekli rüyamda görüyorum. Bir seferinde bana Ayetel-Kürsi okumamla ilgili bir şey söylüyordu. Bu rüyalar sahih mi? Kişi kendi yaşamından rüyaların sahih olup olmadığını anlayabilir mi?  

Soru 4: Bir tartışma programında konuşulanların etkisiyle, geçen hafta da Hz Muhammed (s.a.v.)i rüyamda gördüm ve kendisine insanların saygı duyması gerektiğini, her ne kadar beşeri olsa da ismini söylerken saygıyla söylemeleri gerektiğini söyledim ve gülümsedi, konuşmadı. Hocam bunları merak ediyorum bilinçaltı mı yoksa gerçek rüyalar mı?

Sorum 5: Namazları kılarken Türkçe ve Arapça karışık duaları okuyorum, fazla dua bilmediğim için meallerini okuyarak kılıyorum ve Ettehuyyatu, Allahumme salli ve barik gibi duaları okumuyorum. Çünkü herkes bir şey diyor ve tereddüt ediyorum yanlış bir şey söylemek istemiyorum ve sadece Allah’ı anmak istiyorum. Bu konularda bilgi verirseniz sevinirim.

Hayatımın her noktasında Cenabı Allah’ın hep yardım ettiğini görüyorum kendi yaşantımda, ama maalesef insanoğlu nankör olduğu için bunu herkes göremiyor. Hocam daha paylaşacağım çok şey var ama yazarak zor oluyor. Eğer mümkünse cep telefonunuz varsa sizinle konuşmak isterim.   Sayfanızda ismimi açıklamazsanız sevinirim.   Allah sizi başımızdan eksik etmesin hocam.   Saygılarımla...

(devamı yarın..)