BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN PDF 
Pazartesi, 28 Temmuz 2014 00:00

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

Allah'a binlerce hamdolsun bir Ramazan ayını daha geride bıraktık, sağlık içinde bayrama ulaştık. Bayrama ulaştık ama maalesef bayramı yine buruk kutluyoruz. Herkesin bayramını kutluyor ve tüm Müslümanlara huzur dolu, sevinçli bir bayram geçirmeyi diliyorum.

Bayramlar dostluk günüdür, barış ve huzur günüdür. İslâm barış dinidir. Müslüman, kendisiyle barışık olan, çevresine barış götüren insandır. Ama Müslümanlar rahat bırakılmıyorlar. Bir yandan dış düşmanlar Müslümanları birbirlerine düşürmek için kışkırtıyorlar. Bir yandan da iktidar hırsına düşmüş olan Müslüman gruplar, ha bire Allah adına birbirlerini öldürüyorlar. İnsanları barış içinde yaşatmak için inmiş olan Kur’ân, maalesef çarpık yorum­larla savaşa âlet ediliyor.

Suriye’deki huzursuzluk dolayısıyla bir milyondan fazla insan ülkemize sığınmış durumda. Bunların bir kısmı geçimlerini sağlayabilmek için dilenmek zorunda. Trafiğin yoğun olduğu caddelerde her kavşakta, her durakta Suriyeli bir kız veya erkek çocuk arabanın camına yapışıp para istiyor. Bunların hepsi Suriyeli midir, yoksa Suriyeli süsünü veren başka kişiler midir? Allah bilir.

Bu insanları, evlerini barklarını bırakıp başka ülkelerde dilencilik durumuna düşüren zalim rejime yazıklar olsun! Nasıl bunlar halka rağmen halkı zorla yönetmeğe kalkarlar? Nerede insan haklarını savunanlar, nerede barış dernekleri? Nerede Natolar, BM.ler. Herkes suskun. Sadece kınamadan öte bir şey yapan yok. Belki de Müslümanlar ne kadar birbirlerini öldürseler, bundan sevinç duyan, bıyık altından gülen Batılı ülkeler var.

Suriye’den daha acı bir durumu da bir aydan fazla bir zamandan beri Filistin halkı yaşıyor. İsrail Filistin üzerine bombalar yağdırıyor. Yaşlı, çocuk, hasta demeden sivil halkın üzerine bomba yağdırıyor. Hastaneleri bombalıyor, yakıp yıkıyor. Üstelik kara harekâtıyla da ölüm kusuyor. İnsanlar parçalanıyor. Maalesef onların haklarını savunan yok. Orantısız güç kullanan Zalim’e dur diyen yok. Dediğim gibi kimi Batılı ülkelere göre ne kadar Müslüman ölse o kadar iyidir. Çünkü onlara göre en iyi Müslüman ölü Müslü­man’dır.

Aslında Müslümanların kendilerine verdiği zararı, hiçbir düşman veremez. Şu Şam ve Irak’ta ortaya çıkan Işid Örgütü’nün yaptıkları, İslâm için yüz karası olmakta. Tutsak aldıkları 1300 Irak askerini, sırf mezhep ayrılığından ötürü kafalarına kurşun sıkarak öldürdüler.

Sözde onlar, bunu Muhammed Suresi’nin dördüncü âyetine dayanarak yapıyorlarmış. İşte İslâm, aşırı uçlar tarafından böyle çarpıtılıyor. İşledikleri akıl almaz cinayetleri Kur’ân’a dayandırarak Barış dini olan İslâm’a en büyük kötülüğü yapıyorlar.

(devamı yarın..)

 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş