NİÇİN KELİME-İ ŞEHADET GETİRİYORUZ? *** TEVBE HER GÜNAHI SİLER
Pazartesi, 07 Temmuz 2014 00:00

NİÇİN KELİME-İ ŞEHADET GETİRİYORUZ?

Selamünaleyküm hocam, çok ciddi bir konu kafamı çok kurcaladı ve hiçbir kaynak bulamadım, bunu açıklayacak. Sizin engin bilginize ve Arapça uzmanlığınıza çok güveniyorum sorum şu:

İslam’ın ilk şartı olan kelime-i şahadeti neden söyleriz açıkça sorayım şahit olmadığımız bir olaya iman etmek dururken ÜSTÜNE BASA BASA Şahidiz ki Allah'tan başka ilah yok ve Muhammed onun resulüdür, diyoruz? Lütfen tatmin edici bir cevap verin...

Cevap: Şahid olmak, bir olayı görmek veya olayın gerçekliğine tanık olmak demektir. İnanan bir insan, içinden "Allah'tan başka tanrı olmadığına, Hz. Muhammed’in de Allah'ın Elçisi olduğuna tanıklık ettiğini" vurgulamaktadır. İnanan böyle bilir ve bundan asla kuşku duymaz. Böyle olduğunu görmüş gibi kabul eder. Zaten bu hakikat bütün benliğini sarmıştır. Böyle inanan insan, nasıl buna tanıklık etmez? Kelime-i Şehadet, inancını söylemek, içindekini dile getirmek, buna tanıklık etmek demektir. Doğrusu bu kadar içi boş bir soru ile karşılaşmamıştım. Cevabımın sizi tatmin edip etmemesi hiç umurumda değil. Siz bu iddianıza devam edebilirsiniz. İsterseniz şehadetinizi geri alıp dilediğiniz düşünceyi benimseyebilirsiniz.


 

TEVBE HER GÜNAHI SİLER

Bir başka sorum da şu: Kişi bilerek ya da cahillikle Allah'a, dine, peygamberimize ve peygamberlerimize küfretse sonra pişman olsa mürted olur mu? Böyle bir kişinin tevbe etse de etmese de öldürülmesi mi gerekir?

Cevap: Her ne günah işlerse işlesin, gönülden tevbe, tüm günahları siler. İnsanın ruhu sabun kalıbı gibi katı ve sabit değildir. Gönülden her düşünce geçebilir. Peygamberimiz dahi: "Benim de kalbim bulutlanır, ben günde yetmiş defa veya yüz defa Rabbimden af dilerim" buyurmuştur. Kişi Allah'a yöneldi mi o yönelimi, içindeki günah kirlerini siler. Süleyman Çelebî'nin dediği gibi

"Bir kez Allah dese aşk île lisan

Dökülür cümle günah misl-i hazân!"