KUR’ÂN DİNİ YANINDA HADİS DİNİ DEVREYE SOKULDU
Pazar, 06 Temmuz 2014 00:00

KUR’ÂN DİNİ YANINDA HADİS DİNİ DEVREYE SOKULDU

Hocam, Allah'ın selamı üzerinize olsun. Sizler Kur'ân Âlimisiniz. Konuşurken âyetlerden delil getirirsiniz. Referansınız Allah'ın Kitabıdır. Fakat elimizdeki onlarca hadis kitabındaki on binlerce Hadis-i Şerif'e baktığımızda:

Kur'ân’ın ilk muhatabı...O'nu tebliğ ve tebyin eden, en güzel tatbik eden, referansı Kur'ân olan Peygamber: Sanki âyet okumamış gibi ... "Biz şöyle yapıyorduk, Resulullah bize şu ayeti okuyarak uyardı" şeklinde kaç tane hadis var? Hadis-Kur'an bütünlüğü kaybolmuş durumda.

Hadis kitaplarına baktığımızda Peygamberimiz müstakillen Şâri' gibi haram-helâl koyan Kur'ân’dan bağımsız bir söylem görüyoruz.

Kur'ân'ı tebliğ ile görevli Resulün sözlerini aktaran hadis kitaplarında Resulün hangi âyete atıfta bulunarak o sözü söylediği neden göz ardı edilmiş olabilir? Teşekkürler.

İyi ki varsınız. Rabbim sözünüzün tesirini halk etsin...

Cevap: Peygamber asrından sonra insanlar istedikleri eyleme bir delil bulmak için hadis simidine sarıldılar. Bunu yaparken o sözün âyetlere uyup uymadığına hiç önem vermediler. Zaten âyete uygun olsa hadis aramazlardı. Aradıkları hüküm âyetlerin ya zahirinde veya işaretinde mevcut idi. Ama Kur'ân'da bulunan, onların düşüncelerini onaylamıyordu. Ancak bunu hadise onaylatabilirlerdi. Öyle oldu. Kur'ân Yüce Divan'da şefaatin, kayırmanın asla olmadığını 60'a yakın âyette vurgularken, Peygambere: "Ben şefaatimi ümmetimin büyük günah işleyenlerine sakladım" sözünü söylettiler. Hâşâ Peygamber böyle bir söz söylemekten münezzehtir. Böylece Tevhîd inancına taban tabana zıt şefaat inancını dine sokmayı başardılar. Şimdi herkesin ağzında "Şefaat ya Resulallah!" feryadı pelesenk olmuştur. Oysa Kur'ân "Kul lillahi'ş-şefâatu cemîa:De ki bütün şefaat Allah'a mahsustur" buyuruyor. Allah'a ait olan bir eylemi Hadis yoluyla Peygamber'e verdiler.

İşte tarih boyunca Kur'ân dinine aykırı birçok şey, İslâm dinine sokulmuş oldu. Şimdilerde bir de Resulullah için kurban kesme furyası başlamış. Yahu kurban Allah için kesilir. Allah'tan başka tanrı mı var ki onun için de kurban kesilsin? Bu, su katılmamış şirktir ama cahil din sömürücüleri kapı kapı dolaşıp bu hurafeleri halka aşılıyor ve asıl istedikleri parayı alıp kendi cemaatlerinin güçlenmesini sağlıyorlar. Ne diyeceksin dini doğru anlatanlar "Dinsizlik!"le suçlanıp dışlanıyor, dini hurafeye beleyenler baş tacı ediliyor. Onlar güçleniyor, ötekilerin sesi kısılıyor. Er yarın Hak Divanında bellolur.