10 SORU 10 CEVAP: 6) EVLENME YAŞI VAR MI? *** 7) NAMAZIN FARZI İKİ REK’AT Mİ? *** 8) PROGRAM YAPIYOR MUSUNUZ? *** 9) ÖNERECEĞİNİZ KİTAP/KİTAPLAR VAR MI? PDF 
Çarşamba, 02 Temmuz 2014 00:00

10 SORU 10 CEVAP: 6) EVLENME YAŞI VAR MI?

(...dünden devam)

Evlenme yaşı var mı hocam?

Cevap 6: Kur’ân’da evlenme yaşından söz edilmez. Ancak akıl olgunluğundan söz edilir ama bunun da yaşı yoktur. Bu husus şahıstan şahsa değişir. İmamı A’zam olgunluk yaşını 18 yaş olarak görmüştür. Çoğunluğa göre olgunluk yaşı 15’tir.


 

7) NAMAZIN FARZI İKİ REK’AT Mİ?

4/101-102 âyete göre namazın farzı iki rek’at mi?

Cevap 7: Evet, Nisa 102. Âyetten, namazın ikişer rek’at olarak farz kılındığı anlaşılır. Zaten Mekke döneminde böyle kılınırdı. Nisa Suresi Medine döneminin ortalarında indiğine göre demek ki Medine döneminin ta ortalarına kadar namaz ikişer rek’at olarak kılınırdı. Sonradan Hz. Peygamber’in, öğle,ikindi ve yatsı namazlarına ikişer rek’at ilave ile dört rek’at kıldığı rivayet edilir. Ama bu konuda Kur’ân’da bir açıklık veya işaret yoktur.


 

8) PROGRAM YAPIYOR MUSUNUZ?

Siz ramazanda iki kere bir programa katılmıştınız? Orada daha program yapıyor musunuz?

Cevap 8: Hiçbir kanalda program yapmıyorum. Sadece facebook’ta ve kendi sitemde yazılarım ve zaman zaman da seslendirdiğim Tefsirler yayınlanmaktadır. www.suleyman-ates.com’dan takibedilebilir.


 

9) ÖNERECEĞİNİZ KİTAP/KİTAPLAR VAR MI?

Bana önereceğiniz kitap/kitaplar var mı?

Cevap 9: İslâm’ın ruhunu tam kavrayabilmeniz için kitaplarımı ve özellikle 30 ciltlik “Kur’ân Ansiklopedisini” okumanızı tavsiye ederim.

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş