SEVGİLİSİNE DÖNMEK İÇİN PEYGAMBER’DEN HİZMET BEKLEYEN ŞAŞKIN
Pazar, 15 Haziran 2014 00:00

SEVGİLİSİNE DÖNMEK İÇİN PEYGAMBER’DEN HİZMET BEKLEYEN ŞAŞKIN

Hayırlı cumalar Süleyman Hocam. Benim size birkaç sorum olacak bunları cevaplarsanız çok sevinirim. Ben 1 ay kadar önce resmi nikâh yaptım. Tartıştığımızdan dolayı eşim düğünden 1 gün önce düğünü iptal etti. Beni sevmediğini söyledi ve boşanma davası açtı. Ama ben onu çok seviyorum ve geri dönmesini istiyorum. O bana o kadar ümitsiz konuşuyor ki ailemden herkes geri dönmeyeceğine inanıyor ama ben ümidimi kesemiyorum. Tek çözüm yolu onun, beni hayırlı bir eş olarak bilmesi için Peygamberimizin onun rüyasına girmesi ve ''Fatma senin için hayırlı bir eştir. Ona geri dön'' demesi bence. Aklıma başka bir çözüm yolu gelmiyor. Onun Peygamberimizi rüyasında görmesi için hangi duaları okumalıyım? Onun beni yeniden sevmesi için dualar önerir misiniz? Bir de bana ayrılırken ''Seni bu dünyada da âhirette de istemiyorum'' dedi. Ama ben âhirette O'nun eşim olmayı istiyorum. Eğer cennete gidersem, kendisi istemese de eşim olur mu? Lütfen bu dertlerime bir derman söyleyin. Çok çaresizim. Şimdiden teşekkür ederim...

Cevap: Yani siz Peygamber'i kendi arzunuza alet etmek, hâşâ onu kendi keyfinize hizmet ettirmek istiyorsunuz. Ben bu tür şeylerin uzmanı hiç değilim. Öyle dualar bilsem ben okurum ve her gece Peygamberimizi rüyada görmek isterim. Ama bu iş dua ile olmaz. Sevgi ile olur kızım, sevgi ile. Peygamber'i seveceksin, hem de çok seveceksin. Öyle ki hayallerini onun sevgisi saracak. İşte o zaman Peygamberi rüyanda görebilirsin. Meşhur fıkradır. Bir mürid şeyhine, Hz. Peygamber'i rüyasında görmek istediğini söylemiş ve bunun çaresini sormuş. Şeyh Hazretleri de o müride: "Oğlum sen git, tuzlu kebap ye!" demiş. Adam gitmiş, tuzlu kebap yemiş Peygamber'i görmek ümidiyle. Ama gece rüyasında hep çeşme başlarında dolaşıp su içtiğini görmüş. Sabah olunca gelip rüyasını şeyhine anlatmış. Şeyh demiş ki: "Gördün mü, sen susamıştın, canın su arzu etmişti. Rüyanda su başlarında dolaştın. Eğer içinde Peygamber sevgisi dolaşsaydı, Yani Peygamber'i görmeğe susamış olsaydın, için bu sevgi ile dolsaydı Peygamber'i görecektin."

İşte böyle kızım. Hem seni istemeyenin peşine düşmenin bir anlamı da yoktur. Seni sevmeyen biriyle bugün evlensen bile üç gün veya üç ay sonra neler olacağını nereden bilirsin. Allah'tan hayırlısını iste ve Allah'ın kaderine teslim ol.

Cennete gidersen orada gönlünün istediğini alırsın. Cennette dert kasavet yoktur. Orada öyle ğilmanlar görürsün ki bu dünyadakilere benzemez. Allah sana, gönlünün istediği biçimde bir koca verir. Şimdi sevdiğin genç kılığında da bir koca verir. Merak etme. Sen hemen cennete gitmeğe bak. Bunun için ne yapmak gerektiğini bilirsin. Peygamber’in yolunda gideceksin. Çare İslâma uymak ve İslam'a göre yaşamaktır.

Benim söyleyebileceğim bu. Elimde öyle dua reçeteleri yoktur. Herşeyin gönlünüzce olmasını Allah'tan dilerim.