CENNETE GİREBİLMEK İÇİN MÜSLÜMAN OLMAK ŞART DEĞİL Mİ?
Çarşamba, 11 Haziran 2014 00:00

CENNETE GİREBİLMEK İÇİN MÜSLÜMAN OLMAK ŞART DEĞİL Mİ?

Muhterem hocam: İnternette okudum. Zat-ı âliniz için "Cennete girmek için Müslüman olmaya gerek yok" dediğiniz söyleniyor. Ben inanmadım. Konuya açıklık getirirseniz sevinirim. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum...

Cevap: Siz bunu yeni mi duyuyorsunuz? 30-40 yıl önceki çarpıtılmış bir haberi duymakta geç kalmışsınız.

Benim görüşüm, Kur'ân'ın görüşüdür. Kur'ân'a göre tek İlâhî Din vardır, o da İslâm’dır. İlkinden sonuna dek tarihte gelmiş geçmiş bütün peygamberler İslâm'ı getirmişlerdir. İslâm, Allah'a teslim olmak, O'na kulluk etmek, O'ndan başka tanrı tanımamaktır. İslâm'ın ilk simge ismi de Hz. İbrahim'dir. Cenabı Hak onun hakkında şöyle buyurmaktadır: Rabbi ona: ‘İslâm ol!’ demişti, ‘Âlemlerin Rabbine teslîm oldum.’ dedi." (Bakara: 131)

Firavun da boğulurken: "Gerçekten İsrâîl oğullarının inandığından başka tanrı olmadığına inandım, ben de Müslümanlardanım!" dedi. (Yunus Suresi: 90)

En'âm Suresinde de bir dizi peygamber sayıldıktan sonra Hz. Peygamber'e hitaben: "İşte onlar, Allâh’ın hidâyet ettiği kimselerdir. Onların yoluna uy!” (En'âm: 90)

Yani önceki peygamberler, İslâm yolunda Hz. Peygamber'in önderi kabul edilmekte ve Peygamber'e, onların izinde gitmesi emredilmektedir. Ve nihayet Bakara: 62, Maide: 69'ncu âyetlerde de Hak elçilerinin izinde giden Kitap ehlinin, cennete gidecekleri vurgulanmaktadır: Şüphesiz inananlar; Yahûdîler, Hıristiyanlar ve Sâbiîler(den) Allah’a ve âhiret gününe inanan ve iyi iş(ler) yapanlara, Rableri katında mükâfât vardır; onlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.”

Âl-i İmran Suresinin 113-115'nci âyetlerinde de Kitap ehlinin hepsinin bir olmadığı, onlar içinde geceleri kalkıp ibadet eden, hayır işlerine koşan kimselerin de bulunduğu, o salih insanların ödüllendirilecekleri vurgulanmaktadır: "Ama hepsi bir değildir. Kitap ehli içinde, gece sâatlerinde kalkıp Allâh’ın âyetlerini okuyarak secdeye kapanan bir topluluk da vardır. Onlar, Allah’a ve âhiret gününe inanırlar, iyiliği emreder, kötülükten men’ederler; hayır işlerine koşarlar. İşte onlar iyilerdendir. Yapacakları hiçbir iyilik inkâr edilmeyecektir. Şüphesiz Allâh, (günâhlardan) korunanları bilmektedir."

İşte Kur'ân böyle söylüyor. Ne dersiniz, Kur'ân'ın cennetle müjdelediklerini biz cehenneme mi tıkalım? Bu basit düşüncede olanların haline acıyorum doğrusu. Utanmadan iftira ediyorlar ve Kur'ân'ı çarpıtıyorlar ve kendilerini cennetin en başköşesine koyuyorlar. Her zaman söylediğim gibi “Er yarın Hak Divanında bellolur.”