NASIL KURTULACAK BU İNSANLIK? *** BÜYÜ YAPAN AFFEDİLİR Mİ?
Salı, 10 Haziran 2014 00:00

NASIL KURTULACAK BU İNSANLIK?

Sayın Saygıdeğer Hocam, son zamanlarda gene okuyoruz, haberlerde izliyoruz; Suriye’de teröristler bir kadına saatlik nikâh kıyarak günlerce tecavüz etmişler. Gariban kadın da sonra intihar etmiş. Oranın ilgili imamı da fetva vermiş savaş durumunda olabilir diye. Böyle iğrençlikler hangi kitapta yazar hocam, bu yozlaşma çöküş, tertemiz İslâmımızın böyle bir hale getirilmesi ne demek Hocam..bunları ben anlamıyorum ve bu tür olayları gördükçe Rabbime insanlığı kurtarması için daha çok dua ediyorum. Saygılarımla ellerinizden öperim...

Cevap: Siz duyduğunuz her propagandayı her yalanı doğru mu sanıyorsunuz? Bu haberleri yayanlar kim? Özgürlük için zalime başkaldıran insanları sindirmeğe çalışanlar. Nerde ise yarım asırdan beri % 15 lik bir azınlık, mutaassıp bir mezhep grubu halkın % 85 ine zulümle, baskıyla hükmediyor. Halkın evlerini başlarına yıktılar. Yüzbinlerce insanı öldürdüler. Zehirli gazlarla, kimyasal silahlarla öldürdüler. Acımasızca, çoluk çocuk demeden. Bu zalimin babası da Hama ve Humus'u bombalayıp yine yüzbinlerce insanı öldürmüştü. Demek siz özgürlükleri için canını siper etmiş olan insanlara terörist diyorsunuz ve zalimlerin yanında yer alıyorsunuz, uydurulan yalanları da doğru sanıyorsunuz. Ben böyle bir şey olduğuna ihtimal vermem ama olsa bile bunu bütün kütleye mal etmek doğru olamaz. Hem siz biliyor musunuz Esed'in askerleri ne kadar Müslüman kızı telef etti? Ne akıl almaz cinayetler işledi? Bu cinayetlere sözde Dünya Barış Örgütü sessiz kalıyor. Onların umurunda mı Müslümanların ölümü veya zulme uğrayışı? Onlar çıkara, petrole, dolara bakarlar. Paranın kuludur onlar.  


 

BÜYÜ YAPAN AFFEDİLİR Mİ?

Sevgili Hocam size bir sualim olacak, benim eşim beni aldatmıştı, tehdit ediyordu, yalan söylüyordu. Sinirlerim çok bozuktu. Bütün bunlar yaptığımın haklılığını göstermez tabi. Biri elime o günlerde büyü kitabı tutuşurdu. O günkü cahilliğimle kitapta yazanları uyguladım, çok pişmanım. Şimdi sürekli tövbe ediyorum, benim affım mümkün mü?

Cevap: Büyü yapmak büyük günahtır. Ama hangi tür olursa olsun, Allah gönülden tevbe edenleri affeder. Kendisi "Muhakkak ki Allah bütün günahları bağışlar!" buyurmuştur. Artık kafayı eski hataya takıp durma, gönülden Allah'a yönel. Bir daha yanlış yapmamaya çalış. Allah muvaffak eylesin.