BİRKAÇ İÇİ BOŞ SORU
Salı, 27 Mayıs 2014 00:00

BİRKAÇ İÇİ BOŞ SORU

Hocam merhabalar. İzninizle birkaç sorum olacak.

1. Hocam çocukluğumda kulaklarımda biraz kepçelik vardı ve yıllarca herkes dalga geçti benimle. Hatta öyle bir hale geldi ki kimsenin yanına çıkmak istemediğim zamanlar oldu alay edecek diye. Ben de bu duruma dayanamayıp 2005 yılında kulaklarımdan ufak bir operasyon geçirdim ve kepçeliği düzelttirdim. Bu konuda yaptığım iş yanlış mıdır acaba?

2. Hocam size bir sorum da Hz. Âdem’in ilk insan olup olmadığını sormuştum siz de ilk halife olduğunu ve ondan önce de insanların yaşadığını söylemiştiniz. Bundan sonra aklıma şu takıldı. Hz. Adem dünyaya geldiğinden dünyada zaten insan yaşıyorsa o zaman neden Hz. Âdem’in çocukları bu insanlarla evlenip bir araya gelmediler? Eğer Hz. Âdem geldiğinde dünyada insan yoksa o zaman bu insanlar nereye gitti? Acaba bir doğal afet oldu da bu insanlar tamamen yok mu oldu?

3. Hocam Esma-ül Hüsna'daki isimlerin her birinin ayrı enerjisi olduğu konusunda bazı yazılar okudum. Mesela Rezzak ismini zikredenin rızıksız kalmayacağı, Fettah ismini zikredenin büyük engelleri daha rahat aşabileceği, Vedud ismini zikredenlerin insanlar tarafından daha çok sevileceği, Kahhar ismini zikredenlerin kendi nefsine daha rahat hâkim olabileceği anlatılıyor. Bunların aslı var mıdır hocam? Eğer aslı var ise bu güzel isimleri dünyevi dileklerimiz dualarımız için zikretmekte bir sakınca var mıdır?

4. Hocam son olarak helalleşme imkânımızın olmadığı durumlarda uzun zaman önce hakkını yediğimiz insanlar için ne yapabiliriz? Kimileri kesin olarak Allah'ın asla affetmeyeceğini söylüyor. Bu konudaki söyleyeceklerinizi de sabırsızlıkla bekliyorum.

Teşekkür ederim hocam. İyi çalışmalar dilerim. 

Cevap: 1) Kulağınızda sizi toplumda gülünç duruma düşüren kusurunuzu düzeltmek üzere yaptığınız operasyonun hiçbir sakıncası yoktur. İyi etmişsiniz. Sünnet olmak da bir operasyondur ama fazilet sayılır.

2) Kim demiş Âdem’in çocuklarının onlarla evlenmediğini? Evlenmedilerse insanlar nasıl ürediler? Hem bu sorunun pratikte size yararı ne? Neyi keşfedeceksiniz? Size ne milyonlarca yıl önceki şeylerden? Yoksa siz arkelog musunuz? Antropolog musunuz?

3) El-Esmau’l-Husna’da sayılan isimlerin özel enerjileri olduğunu şimdilerde ortaya yaydılar hurafeciler. Bunlar ne hadislerde var, ne de Kur’ân’da. Madem öyle özellikleri ve enerjileri var hemen o isimlerden birini okuyun da kral olun. Bu gibi şeyler inanca bağlıdır. Siz inanarak “Taş taş!” diye zikretseniz, arzu ettiğiniz şey olabilir. Duânın kabulü içtenliğe ve inanca bağlıdır. Onun için insan inanarak dua etmelidir.

4) Helâlleşme imkânı bulamadığınız insanlara dua edersiniz, onun için sadaka verirsiniz ve Allah’tan da af dilersiniz. Ben başka çare bilmiyorum.