CEVAPLARIN HEPSİNİ SİZ Mİ YAZIYORSUNUZ?
Çarşamba, 14 Mayıs 2014 00:00

CEVAPLARIN HEPSİNİ SİZ Mİ YAZIYORSUNUZ?

Hocam gerçekten örnek aldığım âlimlerden birisiniz. Doğru bilgiye ulaşmak, duyduğum her şeye inanmamak için yazılarınızı takip ediyor ve kitaplarınızı okuyorum. Sayenizde İslâm’ı tam manasıyla anlamaya çalışıyorum. İşin özüne iniyorum. Yüzeysel şeylere takılmayıp asıl olarak Allah bizden neyi istiyor bunu anlamaya gayret gösterip hurafelerin zihnimi bulandırmasına sizin sayenizde izin vermiyorum. Bunun için size gerçekten minnettarım. Çünkü ben sürekli bir şeyler öğrenmek için uğraşan özellikle de "doğru bilgi"ye ulaşmak için çabalayan biriyim. Allah sizden razı olsun.

Hocam sayfanızda her gün sorular görüyorum ayrıca bu adresten de soru sorabiliyoruz. Merakımı mazur görün, bu soruların tümünü siz mi cevaplıyorsunuz? Bazen forumlarda farklı yazılar okuyorum. Ya da benim gibi herhangi birileri bir şekilde cevap yazıyor sorulara, haliyle insanların da kafası karışıyor. Benim en önem verdiğim kaynaklardan biri sizin yazılarınız olduğu için bunu sormak istedim.

Sevgili hocam inşallah sağlık, mutluluk, hayatınızdan hiç eksik olmaz. Saygılarımla...

Cevap: Sitemde bana gelen sorulara cevapları tamamen ben yazarım. Başka birisinin benim adıma cevap yazdığını bilmiyorum. Sitemde böyle şeyler olmaz ama facebook'ta bazen çok basit sorulara benim daha önceki yazılarımın ışığında cevap veren olabilir. O konuyu araştırırım.

Sizin zihninizi karıştıran hangi cevaptır, bunları öğrenmem lâzım ki bakalım gerçekten o tür cevaplar bize mi aittir, yoksa birisi benim adıma mı cevap yazmıştır?

Aynı konuda çok soru geliyor, halkımızda okuma özrü var, okumuyorlar, aynı şeyi sorup duruyorlar. Bunların çoğuna cevap vermem. Veya daha önceki yazılara gönderme yaparım. Zaten her soruya cevap verme mükellefiyetim yoktur. Elimizden geldiğince doğru dinin anlaşılmasına, hurafelerin deşifre edilmesine çalışıyoruz. Ama doğruya prim yok, hurafeler baştacı.

Doğru söyleyeni yedi köyden kovarlar ya, bizim durumumuz da öyle.

Allah kimseyi gücünün üstünde bir şeyle sorumlu tutmaz. Teşekkürler, selamlar.