KİTAP EHLİYLE EVLİLİK VE ŞOKLA KESME *** BUNUN ZEMZEM İLE İLGİSİ NE? PDF 
Pazar, 20 Nisan 2014 00:00

KİTAP EHLİYLE EVLİLİK VE ŞOKLA KESME

Sayın Ateş, benim 2 sorum olacak. Hollanda’da yaşıyorum. Eşim evlenirken Müslüman olmuş­tu. Ancak ailesinin etkisi ile tekrar kendi dinine döndü. Çok da iyi bir insan. Kendisinden boşanmam gerekiyor mu?

Diğer sorum etle ilgili: Türkiye’den gelen konuklarımız he­lâl et değil diye buranın restoranlarında yemiyorlar. Eşim, hay­vanların şokla bayıltılıp sonra kesildiğini, yani kanının akıtıldığını söylüyor. Onlar ise hayır, şokla öldürülüyor dolayısı ile kanı içinde kalıyor diyorlar. Kime inanacağımı şaşırdım. Beni aydınlatırsanız sevinirim. Sağlık ve esenlikler dilerim...

Cevap: Eşin eğer çocuklarınızın Müslüman olarak yetişmesine engel olmuyorsa veya olmayacaksa eşinden ayrılman gerekmez. Herkes kendi dininin gereklerine uyar. Ama eşin eğer çocukların Müslüman olarak yetişmesine mani olacaksa onunla yaşaman doğru olmaz.

Şoklanmış hayvan, ölmeden kesilirse onun eti yenilir. Helâl gıda, helâl et furyaları hep bazılarının çıkar sağlaması için uydurulmuş şeylerdir. Hıristiyan’ın kestiği ve pişirdiği yenilir. Kitap ehli ile evlenmek de caizdir. Ancak karşılıklı olarak eşlerin birbirinin dinine saygı göstermesi gerekir. Şoklamanın amacı hayvana mümkün olduğunca az acı çektirmektir. Hayvanı çırpına çırpına eziyetlerle kesmektense şoklayıp kesmek az acı vermesi bakımından daha iyidir. Benim bildiğim de şokla bayıltılan hayvan kesilir. Kanı da akar, marketlerde satılan etler -domuz eti hariç- helâldir.


 

BUNUN ZEMZEM İLE İLGİSİ NE?

Hocam selâmlar, bugün sitenizde yayınlamış olduğunuz ve takipçilerinizden birinin sormuş olduğu soru maalesef eksik. Sa­nırım soran kişi, haberi yanlış algılamış ya da okuyucunun ilgisini çekmek için gazete tarafından haber popülerleştirilmiş. Olayın esası suya güzel ve kötü şeyler, müzikler dinleterek su kristallerinin aldığı şekillerin mikroskop altında incelenmesidir. İlginç olan ise; güzel sözlerde/müziklerde su kristallerinin belirgin, düzgün bir şekle girerken diğer durumda belirsiz, şekilsiz bir biçime girme­sidir. Deneyi yapan Japon bilim adamı dr. Masaru Emoto ve sitesi aşağıdaki linktedir. http://www.masaru-emoto.net/english/water-crystal.html. Youtube'ta yer alan görüntüler ise aşağıdaki linkte yer alıyor(masaru emoto ve su kristalleri).

http://www.youtube.com/results?search_query=masaru+emoto

Benzer deneyler bir kavanozda kapalı olarak tutulan pirinç taneleri ile de yapılmış. Kötü sözler söylenen kavanozdaki pirinçler bozulurken diğeri taze kalmış. Bu, annelerimizin çiçeklerle konuşması tecrübesine benziyor hocam bence. Basit varlıklar olarak kabul ettiğimiz bitki ve hayvanlara ilgi ve alaka gösterirsek karşılığını alıyoruz. Onlarda bize bol ürün, bol çiçek, bol süt, ilgi olarak geri dönüyor.

Zemzem suyunun mayalama özelliğinin olduğu iddiası da var. Yani bir bardak zemzem suyu normal suyla karıştırıldığında suyun, zemzem suyu haline geldiği iddia ediliyor.

Bilgilerinize, saygılarımla...

Cevap: Güzel seslerden müzikten yalnız su molekülleri değil, çiçekler de, hemen hemen tüm doğa varlıkları da etkilenir. Ama kötü seslerden, gürültüden de varlıklar olumsuz etkilenir. Hatta bitkiler, çiçekler kendilerine yaklaşan canlının iyi niyetinden olumlu etkilenirken, kötü niyetle yaklaşanlardan olumsuz etkilenir, büzülürler. Kendilerini korumaya alırlar. Bu, bilinen, denenmiş bir gerçektir. Ama bunun Zemzemle ilgisi ne? Her suda bu etkilenme var. Safsatalarla bizim işimiz yok. Cevabınız için teşekkür ederim.

 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş