YAHUDİ ERKEK, MÜSLÜMAN KADINLA EVLENEBİLİR Mİ? *** KAYS’IN MEKTUBU PDF 
Çarşamba, 16 Nisan 2014 00:00

YAHUDİ ERKEK, MÜSLÜMAN KADINLA EVLENEBİLİR Mİ?

Hocam hayırlı bayramlar. Ben Yahudiyim. Müslüman bir hanımın benimle evlenmesi İslam‘a göre caiz midir?

Cevap: Bize göre üç ilâhî din de haktır. Hz. Musa'nın Kitabı ve dini de hak din ve hak kitaptır. Ancak İslâm, İlahî dinlerin son ve en mükemmel versiyonudur. Kanaatime göre siz Hz. Muhammed'in de Peygamber, Kur'ân'ın da İlahî kitap olduğunu kabul ediyor ve doğacak çocukların Müslüman olarak yetişmesine razı oluyorsanız, kendi dininize göre yaşasanız da Müslüman kadınla evlenebilirsiniz. Ama İslâm’a saygılı ve çocukların Müslüman olarak yetişmesine razı olmanız gerekir. Bu şartlara razı değilseniz Müslüman kadının sizinle evlenmesi caiz değildir.

 


 

KAYS’IN MEKTUBU

Çok Sevgili Hocam, bugün Ankara’nın Batıkent semtinde oturan amcamı ziyaret ettik, orada yengem (emekli öğretmen) bir halkaları olduğunu ve meal okuduklarını söyledi, meal okuyan kadın çoğunlukla sizin mealinizi okuyup hatim duasını da tercümenizden yapıyormuş, beni çok sevindirdi... Ben de yengeme lütfen devam edin diğer tercümelere göre manen de çok istifade edersiniz dedim...Yengem de bu bayanın diğer tercümelerin de yanında olmasına rağmen hep sizinkini tercih ederek ondan okuduğunu ve tercümenizin daha anlaşılır olduğunu söylediğini aktardı (dersi yapan bayan emekli ziraat mühendisiymiş).

Cennet cehennem süreli mi değil mi ile ilgili çok mütemmim malumatlar içeren yazınızı babama da yüksek sesle okudum ve kendisi “Allah ondan(sizden) razı olsun!” dedi.... Ben de Allah’a bana sizinle tanışma fırsatı verdiği için ayrıca şükrediyorum hocam...Ellerinizden öperim.

 

 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş