ARAPLAR NASIL NAMAZ KILIYORLARDI *** İÇİNDEN GEÇEN GEÇİCİ DÜŞÜNCELER SORUMLULUK GETİRMEZ PDF 
Salı, 15 Nisan 2014 00:00

ARAPLAR NASIL NAMAZ KILIYORLARDI

Hayırlı akşamlar Hocam, benim sorum şu. Abdest Medine’de inen Maide suresinde farz kılındı. Müslümanlar Mekke döneminde nasıl namaz kılıyorlardı? Teşekkür ederim hocam…

Cevap: Çok yazdığım bu konuda dedim ki namaz, oruç gibi ibadetler eskiden beri vardı. Bunlar yepyeni ibadetler değildir. Araplarda da namaz vardı, hatta abdest ve gusül de vardı. Ama bunlar Kur'ân ile vurgulanmış, şirkten temizlenerek emredilmiştir. Ötekiler namazı, ibadeti Allah ile putları arasında paylaştırırken Kur'ân sadece "Rabbin için namaz kıl" emriyle ibadeti sadece Allah'a tahsis etmiştir.

İÇİNDEN GEÇEN GEÇİCİ DÜŞÜNCELER SORUMLULUK GETİRMEZ

İyi günler hocam. Bir konuda size danışmak istiyorum. Bana haksızlık yapıldığını düşündüğüm bir an karşımdaki kişi için kötü şeyler düşündüm, söylendim. Ancak kimseye anlatmadım. Kendi içimde yaşadım bunu. Daha sonra kötü hissettim kedimi, pişman oldum ve af diledim. Bu yeterli mi yoksa helâllik almamı gerektiren bir durum mu bu?

Cevap: İçinden geçen, ama eyleme dökmediğin şeylerden sorumlu olmazsın. O kötü düşünceyi içinden attığına göre artık öyle şeyler düşündüğünü başkasına söylemeğe gerek yok. Helallik almaya kalkarsan karşı tarafı da kırabilirsin. Allah'tan af dile, kalbini düzeltmesini Allah’tan iste, kâfidir.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş