ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU İÇİN BARIŞMAK DAHA İYİDİR PDF 
Salı, 01 Nisan 2014 00:00

ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU İÇİN BARIŞMAK DAHA İYİDİR

Vaktinizi fazla almamak için hemen konuya gireceğim inşaallah. Ben 46 yaşında 23 yıllık (severek evlendik) evli, Allah’ın iki erkek evlat bahşettiği bir bayanım. 7 yıl kadar önce dinimizle bilinçli bir şekilde ilgilenip Allah’ın nasip ettiği kadarıyla hayatımıza uygulamaya başladım. Bundan maalesef eşim çok rahatsız oldu ve çok zorluklara katlandım. Kendisi alkol içiyor ve bir tek Allah’a inandığını söylüyor. Allah’ın Peygamberlerine, Kitaplarına, ahirete...kısacası diğer iman esaslarına hep şüpheyle bakıyor. Ben de elimden geldiği kadarıyla dinimizi hayatımıza uygulamaya çalıştığım için tahmin edeceğiniz gibi aramızda hiçbir muhabbet kalmadı. İbadetlerime karışmıyor, çocuklarımız cuma namazlarına giderler, oruçlarını tutarlar Allah’ın izniyle. Şu anda geldiğimiz nokta: Alkollü bir haldeyken bana saldırdı, polis de onu evden uzaklaştırdı. 6 aydır ayrı yaşıyoruz. Şimdi her şey için çok pişman olduğunu, alkolü bırakacağını söylüyor ve ona bir şans vermemi istiyor. Bir de ayrılığın hemen peşinden bir kadınla birkaç kez beraber olmuş, yani zina yapmış. Ben ona "sen özgürlük istedin, gezip tozmak istedin. Allah da verdi işte, beni bırak" diyorum. "Haklısın, ama Allah belki de yaşamak istediklerimden zevk vermeyerek haddini bil, diyerek kalbimi sana geri çevirdi" diyor. Ben Allah’ın rızası üzere yaşamak istiyorum. Allah’tan hep hayırlar diledim hocam... Polis onu evden uzaklaştırıp mekân ayrılığı olduğunda "İşte Allahın rızası" ayrılmamız dedim ve hemen kendimi toparlayarak rızkımız için iş buldum, çalışıyorum. Evliliğim ve onu dine davetim için, elimden geleni yaptığım için hiç pişmanlık duymadım. Allah’a şükürler olsun rahatım. Şimdi geri dönmek istemesinde Allah’ın ne muradı olabilir? Çocuklarımız ve de ailelerimiz barışma taraftarı. Çok araştırdım Hocam. Kafam çok karışık... Siz bir âlim olarak Allah rızası için bana bir yol gösterin.

Ben ya bunu Allah rızası için affedip, alkolü bıraktığı ve de çok acı çektiği için dinimize kalbini açmasına Allah’ın izniyle yardım edeceğim, ya da onu Allah’a emanet edip çekileceğim. Bilmiyorum... Benim böyle biriyle evli kalmamda Allah’ın rızası var mıdır?  

Hocam tahmin edersiniz bunları size yazarken akan gözyaşlarımı... Onu zinaya ben mi ittim? Ama gezmek tozmak isteyen oydu.... Kafamdan geçenleri tahmin edeceğinizi umuyorum....

Sizden Allah rızası için acilen bir cevap bekliyorum. Hakkınızı helâl edin. Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun inşaallah.

Cevap: ..., kocanız bir hata etmiş, geçici heveslerin peşine düşmüş. Şimdi pişman olduğuna ve çocukların camiye gitmelerine engel olmadığına göre çocuklarınızı babasız bırakmayın. Adamın zina etmesi günahtır ama Kur'ân'da erkek, birden çok eşle de evlenebilir. Peygamberimizin vefatlarında dokuz eşi vardı. Adamın zina etmesinde acaba sizin hiç payınız yok mu? Siz onun üstüne üstüne gittiniz, sevecen davranmadınız. Hatta evden de uzaklaştırdınız. İslâm'da kadının, kocasını evden uzaklaştırma hakkı yoktur. Barışın, kocanız eve gelsin, biraz anlayışlı, hoşgörülü davranın. Dini aşılamaya çalışırken de Kur'ân'ın buyruğu üzere "Yumuşak, tatlı" dil kullanın. İtici sözler söylemeyin. Çünkü iticilik dine çekmek şöyle dursun, insanı dinden uzaklaştırır. Haydi, Hanımefendi kocanızın elinden tutup onu eve getirin, çocuklar da mutlu olsun, siz de mutlu olursunuz inşaallah. Allah yardımcınız olsun.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş