EŞCİNSELİN BUNALIMLI HALİ
Pazartesi, 31 Mart 2014 00:00

EŞCİNSELİN BUNALIMLI HALİ

Hocam, ben 36 yaşındayım. Eşcinselim. Hayatım boyunca hiçbir kadına ilgi duymadım. Ömrüm boyunca öyle acılar yaşadım ki artık kaldıramayacak duruma geldim. Yalnızlığım ve acılarım sadık bir köpek gibi beni takip etti. Her zaman gittim, imkânsız olan birilerine âşık oldum, aşk acısını tattım defalarca. İlişki benim için ikinci sırada olduğundan âşık olduğum kişinin yanımda olması, arada bir hayata dair ufak tefek şeyler paylaşmak bana yetecekti. Ama kime âşık olduysam hiçbirisi bana ait olamadı.

Şu anda da …. mülteci olarak yaşayan bir Arap gencine tutuldum... Yediğim içtiğim zehir, hayatım bir zindan kadar karanlık. Eşcinsellik kadar ağır başka bir imtihan var mı dünyada? Siz bilirsiniz varsa söyleyin lütfen?

Çok mutsuzum, yaşadığım acının tarifi yok. Keder benim yapışık ikizim sanki. Bir kadınla evlenip yuva kurmak, çoluk çocuğa karışmak, herkes gibi dünyada mutlu olmak bana ve benim gibilere haram.

Size yıllar önce gene böyle bir mektup yazmıştım ve sağ olun, beni teselli etmiştiniz. Artık dayanamıyorum, intihar etmek istemiyorum, öbür dünyada bunun günahına katlanamam. Ama tez günde Allah'ın bana hayırlı bir ölüm vermesi için dua ediyorum. Sizden ricam bunun için siz de bana dua edin. Sizi bu yüzden rahatsız ediyorum. Zamanınızı bu yüzden alıyorum. Bizler zavallı insanlarız. Bana dua edin lütfen. Ya canımı alsın ya da bu sıkıntılarıma bir son versin. Ama şuna da eminim ki yeryüzünde ölmeden hiçbir eşcinsele huzur yok.

Cevap: Kardeşim, hayatın her safhası, her aşaması sınavdır. Allah kullarını olgunlaştırmak için çeşitli sınavlardan geçirir. Her olay kul için bir yükselme vesilesidir. Hele tertemiz aşk, insanı akla hayale gelmeyecek biçimde yüceltir. Ama temiz kalmak şartıyla. Siz böyle bitkinlik, bıkkınlık yerine Allah'ın sınavına tahammül etseniz ve sınavından ötürü de Allah'a teşekkür etseniz sizin için daha iyi olur. Ölüm kurtuluş gibi gelir ama ya insan bu sıkıntılarıyla öbür âleme giderse ve öbür dünyada bu sıkıntıları katlanarak kendisini sararsa ne olur bir düşündünüz mü? Sabredin, o Suriyeli mülteci genci de kendi haline bırakın. Aşkınız içinizde kalsın ve bu mecazı gerçek aşka çevirmeğe çalışın. O zaman ermişler arasına katılabilirsiniz. Aşk Allah'ın bir lütfüdür. Allah bu lütfunu size vermişse Allah'a şükredin. Sevgilinizi dış dünyada değil, kendi içinizde arayın. Öyle bir an gelir ki dış dünyada fiziksel sevgiliniz yanınıza gelse bile siz ruhunuzdaki gerçek sevgili ile meşgul olur ve fiziksel sevgiliye Mecnun gibi "Git, beni içimdeki Leylâ'dan alıkoyma!" dersiniz.

Çok bunaldığınız zaman şöyle dua etmek Hz. Peygamberimizin tavsiyesidir:

"Allahumme ahyinî mâ kâneti'l-hayâtu khayran lî ve teveffenî izâ kâneti'l-vefâtu khyran lî: Allah'ım benim için yaşamak hayırlı ise beni yaşat; ölmek hayırlı ise beni öldür!"

Sıkıntılarınızdan kurtulmanızı yüce Allah'tan dilerim. Yüce Allah, sizi manevi huzura eriştirsin.

Cevabın cevabı:

Allah razı olsun hocam. Nasihatlerinizi dinleyeceğim. İnşallah kendimde bu mücadeleyi kaybetmeyecek gücü bulabilirim ve imtihanı sonuna kadar bir hata yapmadan götürürüm. Ellerinizden hürmetle öpüyorum...