İNGİLİZCE KURAN-I KERİM ÇEVİRİSİ HK.

Sayın hocam, İngiltere’de doğup büyümüş olan yeğenim için İngilizce Kur’ân-ı Kerim arıyorum, ama bizim din adamlarımızın yazdığı bir çeviri bulamadım, hep yabancı yazarların çevirileri var, sizin de İng. Kur’ân çevirinizi bulamadım, sizden ricam güvenilir doğru olarak çevrilmiş İngilizce Kur’ân-ı Kerim adı vermenizdir, yardımcı olabilirseniz çok mutlu edersiniz, teşekkürler ederim efendim....

Cevap: Marmaduk Picktchall’in çevirisi oldukça iyidir. Kendisi Müslüman olmuş bir İngiliz’dir. Yusuf Ali’nin çevirisi de hayli kabul görmüştür. Son olarak bunun cümle meali de İngilizce olarak yayınlanmıştır. İnternette vardır.

 


 

VEKÂLETLE NİKÂH KIYMA

< Hocam, Size bir konu hakkında bilgi danışmak istiyorum. Amerika’da yaşayan bir arkadaşım var ve Müslüman bir Türk kızla beraber yaşıyorlar. Bunu dini alanda resmiyete kavuşturmak istiyorlar. Bu konuda benden yardım istedi ve bir imam ile görüşerek onların nikâhını Türkiye’den kıydırmamı istedi. Kızın da bu şekilde bir isteği var. Dinimizde böyle bir durum var mıdır? Bu şekilde vekâlet ile imam nikâhı kıyılabilir mi? Teşekkürler.

Cevap: Evet, vekâlet ile imam nikâhı kıyılabilir. Zaten eskiden hep böyle yapılırdı. Bir adam gider, kızdan falan oğlu falan ile evlenmeyi kabul ettiğine ve kendisini bu konuda vekil ettiğine dair söz alır. Bir başka adam da gider erkekten böyle vekâlet alır. Sonra bu iki vekil imamın sorularını cevaplandırıp nikâhı kıyarlar. Bu böyle olacağı gibi bugün telefonla da kız ve erkek, imama, birbirleriyle evlenmeğe muvafakatlarını bildirirler, bu arada en az iki şahidin de olaya tanık olması gerekir. Kanaatime göre şahitlerin her iki noktada olan biteni görmeleri icap ed er. Şimdi bunun için görüntülü telefonlar yardımcı olur. İmam da telefonda dua edip nikâhı kıyar. Ama buna ne gerek var? Orada iki şahid bulun. Namaz kılmasını bilen bir adam da kızla oğlana birbirlerini kabul ettiklerine dair üç defa söz alsın. Kız ve erkek bunu kabul ettikleri takdirde adam da "Nikâhı kıydım" deyip bildiği bir duayı okusun. İşte dini nikâh budur. Yalnız erkeğin kıza mehir belirleyip vermesi gerekir. Kız isterse mehrini almaz, kocasına bağışlar.